X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Filat răspunde criticilor: Am revenit la PLDM într-un moment de criză

20 sep. 2023,, 11:15   Politică
3060 0

Președintele PLDM, Vlad Filat a venit cu un mesaj adresat celor care îl critică.

Acesta a declarat că a „revenit în fruntea Partidului Liberal Democrat din Moldova într-un moment de criză acută pentru țară și pentru echipa PLDM”, transmite Știri.md.

„Dacă lucrurile mergeau bine, cel mai probabil nu reveneam în fruntea PLDM.

Discuțiile cu colegii și analiza statisticilor social-economice îmi permit să cunosc atmosfera în societate și starea de fapt în economie. Evident, în aceste discuții nu se evită și subiectul „istoria lui Vlad Filat”.

Nu vreau să fac parte din corul „susținătorilor” mei și să mai aduc un pic de dezinformare în oceanul deja existent. De asta la insinuările și minciunile lor răspund așa:


1. Am rămas în Moldova atunci cînd știam că voi fi atacat într-o manieră criminală de grupul Plahotniuc.

2. Sînt în Moldova acum, cînd Plahotniuc a fugit din țară imediat ce a pierdut puterea. De ce ar fi fugit el, dacă ar fi avut dreptate? Și de ce am rămas eu, dacă nu aș fi avut dreptate?

3. Urmez calea grea a justiției chiar dacă, ca și toți oamenii din Moldova, văd cît de politizată este justiția și cît de jos e nivelul de încredere în corectitudinea sistemului național de justiție.

4. Mă surprinde atitudinea unor oameni aflați azi la guvernare. Ei m-au cunoscut.

Ei nu o dată au apelat la ajutorul meu și eu personal i-am ajutat. Eu nu am apelat niciodată la ajutorul lor. Ei au cunoscut aspecte importante ale confruntării între mine și grupul Plahotniuc și cunoșteau că am dreptate. Și mai mult mă surprinde că ei s-au transformat într-un „grup Plahotniuc” și folosesc aceleași instrumente și practici.

5. Cred că Moldova poate avea o clasă politică decentă și eficientă, tînăra și energică, responsabilă și inteligentă. Acum contribui la construcția unei așa clase și dedic mult timp comunicării cu tinerii, îi conving să se implice și îi voi ajuta să învețe, așa încît să fie pregătiți să administreze problemele publice eficient și responsabil”, a declarat Filat.

0
1
1
1
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?