X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Expert: Ministerul Justiției primul... încalcă legile

23 ian. 2015,, 13:15   Societate
3616 0
Foto: infotag.md
„În toate statele civilizate Ministerul Justiției se află printre primii care veghează respectarea legilor, iar la noi totul e invers”, a afirmat președintele Organizației Obștești „Protecția Consumatorului”, Piotr Guțul, contactat de NOI.md.

Interlocutorul a precizat că Ministerul Justiției în mod repetat a cerut conducerii organizației să reînregistreze „Protecția Consumatorului”, ceea ce contravine nu doar statutului acestui ONG, ci și Legii cu privire la organizațiile obștești.

„Pentru a găsi dreptate, ne-am adresat la Președinția Republicii Moldova, de unde am primit un răspuns oficial: în calitate de organizație obștească, noi nu sîntem obligați să ne reînregistrăm și în cazul dat Ministrul Justiției nu are dreptate. Am expediat copia acestei scrisori Ministerului, însă deja de cîteva luni nu am primit niciun răspuns. Totodată, instanțele de judecată refuză, sub diferite pretexte, să accepte spre examinare cererile noastre privind protecția drepturilor cetățenilor”, a menționat Guțul.

„Despre aceea că organizația noastră este necesară denotă elocvent nu doar sutele de mii de dosare privind protecția drepturilor cetățenilor cîștigate în instanțele de judecată, dar și faptul că ne opunem în permanență adoptării unor legi neconstituționale. Ultimul exemplu în acest sens este Legea cu privire la apa potabilă, aprobată anul trecut de Parlament. Acest document contravine Legii cu privire la protecția drepturilor consumatorilor și încalcă drepturile cetățenilor Moldovei”, a amintit Guțul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?