X 
Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Ghimpu: PD și PLDM au spus „nu” oficialilor europeni (VIDEO)

21 ian. 2015,, 17:20   Politică
9919 5

Foto: noi.md

Deși în timpul discuțiilor de ieri cu reprezentanții partidelor europene, liderii PD, PL și PLDM au dat de înțeles că ar fi ajuns la o înțelegere, astăzi democrații au respins propunerile și au înaintat alte condiții. Declarația aparține liberalului Mihai Ghimpu, care a dat citire unui text propus ieri de preşedintele Comisiei pentru politică externă a Parlamentului European, Elmar Brok, notează NOI.md.

Potrivit lui Ghimpu, înțelegerea prevedea că funcția de premier îi va reveni PLDM-ului, funcția de spicher PD-ului, iar PL va conduce cele patru ministere deținute înainte ca formațiunea să fie exclusă de la guvernare. Totodată, în document mai era prevăzut faptul că procurorul general va fi o persoană apolitică, a cărei candidatură ar urma să fie consultată cu o comisie europeană.

„Astăzi am înțeles că ei de fapt au spus «nu»reprezentanților UE. Astăzi ne-am întîlnit dimineață și ni se spune că PD nu e de acord cu aceste propuneri și ne-a pus pe masă un alt text. Acest fapt ne demonstrează că PD-ul este departe de a face reforme. Jocul continuă. Eu, personal și societatea sîntem sătui de promisiuni goale”, a declarat Ghimpu.

În ceea ce privește ședința de astăzi a Parlamentului, Mihai Ghimpu susține că votul comun al PLDM, PCRM și PD denotă că între cele trei partide există o înțelegere ascunsă. „Votul de astăzi demonstrează că alianță nu vor face cu comuniștii, dar vor vota în continuare împreună și vor forma o coaliție tacită”, a spus Ghimpu.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?