Transnistria stiri: 1427
Eurovision stiri: 515

Diacov anunță termenul limită pentru formarea coaliției de guvernare

29 dec. 2014,, 15:00   Politică
7708 6

Foto: vfokuse.md

12 ianuarie este data-limită pentru formarea majorității parlamentare, precum și a organelor de conducere ale Parlamentului. Declarația a fost făcută de președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, informează NOI.md.

Potrivit politicianului, de tărăgănarea procesului de negocieri se fac vinovate toate cele trei partide – PL, PD și PLDM. Acesta a anunțat că la următoare ședință a legislativului, care va avea loc pe 12 sau 13 ianuarie, coaliția trebuie deja să fie formată.

„Problema e în noi toți. Avem grupurile parlamentare pe care le avem și e nevoie ca aceste grupuri să găsească limbaj comun în toate chestiunile ce se referă la coaliție și strategia de guvernare. Mie personal îmi pare foarte rău că nu am rezolvat pînă astăzi toate chestiunile. Consider că pe 12-13 ianuarie este termenul-limită cînd trebuie să avem o coaliție. Nu e posibil să mai tărăgănăm”, a spus Diacov.

Întrebat dacă reprezentanții PD poartă negocieri cu comuniștii, Dumitru Diacov a declarat că asemenea tratative nu au loc. Totodată, deputatul a venit cu un sfat pentru liberali.

„Avem nevoie și de o altfel de guvernare și de o nouă viziune asupra a ceea ce înseamnă stabilitate în Republica Moldova. Cît îi privește pe liberali, le-aș da un sfat – să fie mai constructivi, să nu încerce să speculeze pe seama acestei situații complicate pentru a cere mai mult. Dacă vor declara că pleacă în opoziție, vom decide ce vom face mai departe”, a declarat Diacov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?