Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Oleg Efrim renunță la funcția de ministru în favoarea avocaturii

16 dec. 2014,, 11:02   Politică
4883 3

Foto : obzormd.com

Ministrul Justiției, Oleg Efrim, a anunțat că nu va mai reveni în acest post după formarea noului guvern, chiar dacă o asemenea ofertă va fi înaintată de PLDM. Anunțul a fost făcut în cadrul unui interviu pentru Pro TV, informează NOI.md.

Efrim a precizat că va rămîne membru al PLDM și își va relua activitatea în domeniul avocaturii. Acesta a anunțat că decizia luată nu a fost influențată în niciun fel de partidul din care face parte.

„Am decis că nu voi face parte din noul guvern, chiar dacă mi se va propune. Am decis că mă voi retrage. Am să revin înapoi în afacerile private, în avocatură și la facultatea unde am predat. Cred că cei cinci ani de cînd sînt în funcție au fost suficienți pentru a promova ceea ce am avut de făcut. Au fost realizate lucruri importante, a fost pusă baza unor schimbări în domeniul justiției. Nu am avut niciodată pretenții față de premier. Decizia mea nu ține de activitatea PLDM, care m-a promovat în funcție. Sînt membru al PLDM și rămîn a fi membru, doar că mă retrag din politică activă, voi acorda ajutor colegilor. Nu sînt supărat, în politică nu e loc de supărări”, a precizat Efrim.

Ministrul a mai adăugat că are anumite regrete legate de activitatea sa la conducerea instituției și a venit cu unele recomandară pentru viitorul ministru. Potrivit lui Oleg Efrim, unul dintre eșecurile înregistrate în această perioadă l-a constituit stagnarea reformării procuraturii.

„Ceea ce aș recomanda, și regret că eu nu am făcut acest lucru, este să aibă o abordare agresivă de comunicare în ceea ce face. Îmi pare rău că nu a fost posibil ca aceleași transformări să aibă loc paralel în procuratură – acest lucru nu a fost posibil pentru că au fost bariere. Insuccesele mi le asum, pentru că nu poți să dai vina pe alții. Faptul că am pierdut 1,8 milioane de euro din suportul bugetar acordat de UE, pentru nereformarea procuraturii este un eșec”, a menționat Efrim.

Precizăm că ieri ministrul de interne, Dorin Recean, a anunțat că se retrage din sectorul public și va activa în domeniul privat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?