Eurovision stiri: 523
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4012

Curtea Supremă de Justiție: Partidul lui Usatîi nu va participa la alegerile parlamentare

29 noi. 2014,, 14:40   Politică
7954 23
Foto: vedomosti.md
Curtea Supremă de Justiție a lăsat în vigoare hotărîrea Curții de Apel Chișinău cu privire la excluderea Partidului „Patria” din cursa electorală, informează NOI.md.

Magiatrații Curții de Apel Chișinău au luat, pe 27 noiembrie, o decizie fără precedent privind excluderea din cursa electorală a Partidului „Patria” – unul din liderii cursei electorale pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova .

Această decizie nu a fost trecută cu vederea de Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei care a menționat următoarele: „Apare întrebarea rezonabilă, în ce măsură acțiunile restrictive față de un partid de opoziție, care, conform tuturor sondajelor, obținea un rezultat important la alegeri, corespund normelor și principiilor democratice europene. Pe de altă parte, la ce te poți aștepta de la autoritățile statului în care Curtea Constituțională, mai mulți membri ai căreia sînt cetățeni ai altui stat, a recunoscut recent drept ilegal orice vector de dezvoltare externă a Moldovei în afara celui de integrare europeană?”.

Ambasada SUA în Moldova
, de asemenea, a luat notă de hotărîrea Curţii de Apel privind excluderea din lista electorală a Partidului „Patria” , declarînd că „sînt profund îngrijoraţi de respectarea supremaţiei legii şi asigurarea unui proces electoral democratic şi corect”. „Chemăm toate părţile implicate să asigure respectarea legii şi să acorde poporului Moldovei posibilitatea să-şi exprime la 30 noiembrie voinţa democratică într-o atmosferă paşnică, cu respectarea standardelor internaţionale şi a principiilor democratice”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?