X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Curtea de Apel a dispus excluderea partidului „Patria” din cursa electorală

27 noi. 2014,, 17:02   Politică
7531 26
Foto: protv.md
Solicitarea Comisiei Electorale Centrale către Curtea de Apel Chișinău privind excluderea partidului Patria din cursa pentru alegeri a fost admisă de către instanță. Curtea a dispus astăzi anularea înregistrării formațiunii lui Renato Usatîi în alegeri, informează NOI.md.

Reprezentatul CEC Vasile Gafton a precizat în cadrul ședinței de judecată că partidul ar fi folosit în campania electorală mijloace financiare nedeclarate și care provin din străinătate. Potrivit funcționarului, datele au fost transmise de Inspectoratul General al Poliției, care a stabilit că în total au fost transferați 8,1 milioane de lei pe contul formațiunii. Curtea a dispus confiscarea sumei respective în bugetul de stat.

La rîndul lor, avocații partidului „Patria” au declarat că solicitarea CEC privind excluderea formațiunii din cursa electorală este lipsită de temei juridic și vine în dezacord cu principiul prezumției nevinovăției. Renato Usatîi a menționat că a făcut publice toate veniturile și cheltuielile partidului pe parcursul campaniei. „Sînt doar presupuneri, este o poveste: poliția crede, CEC-ul crede, dar nu sînt prezentate probe concrete. Este o absurditate totală”, a spus Usatîi.

Precizăm că CEC a cerut Curții de Apel Chișinău excluderea formațiunii din cursă, în urma probelor prezentate de Inspectoratul General al Poliției.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?