X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

MAE al Rusiei a comentat excluderea Partidului „Patria” din cursa electorală

28 noi. 2014,, 14:50   Politică
17484 63
Foto: vybor.md
Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a difuzat comentariul Departamentului informații și presă în legătură cu excluderea Partidului „Patria” din cursa electorală pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova, informează NOI.md.

„Pe fundalul ultimelor pregătiri pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie din Moldova, există îndoieli serioase că scrutinul va fi unul democratic în condițiile în care instanțele de judecată moldovenești au decis în grabă, în ajunul alegerilor, anularea deciziei privind înregistrarea Partidului «Patria».

Apare întrebarea rezonabilă, în ce măsură acțiunile restrictive față de un partid de opoziție, care, conform tuturor sondajelor, obținea un rezultat important la alegeri, corespund normelor și principiilor democratice europene. Pe de altă parte, la ce te poți aștepta de la autoritățile statului în care Curtea Constituțională, mai mulți membri ai căreia sînt cetățeni ai altui stat, a recunoscut recent drept ilegal orice vector de dezvoltare externă a Moldovei în afara celui de integrare europeană?

Nu este deloc întîmplător că odată cu apropierea zilei alegerilor tot mai mulți participanți la campania electorală din Moldova semnalizează public despre caracterul extrem de murdar al acesteia. Sperăm că observatorii internaționali care monitorizează alegerile din Moldova vor ține cont de aceste semnalizări.

Rămîne să sperăm că organizatorii excluderii Partidului «Patria» din cursa electorală nu-și pun scopul de a ajusta din timp rezultatele alegerilor la preferințele proprii de integrare europeană și alegătorii moldoveni vor avea totuși posibilitatea să facă o alegere proprie, democratică în cadrul unei votări fără presiune”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?