X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Andrievschi: Timofti, Poroșenko și Komorowski nu vor face mîine niciun fel de declarații antirusești

19 noi. 2014,, 12:00   Politică
6877 14
Foto: youtube.com
„Președinții Poloniei și Ucrainei, Bronislaw Komorowski și Petro Poroșenko, vin în Moldova pentru a susține vectorul european de dezvoltare a țării noastre în ajunul alegerilor parlamentare din 30 noiembrie”, a declarat pentru NOI.md analistul politic Vitalie Andrievschi.

La invitația președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, la 20 noiembrie, în Moldova vor sosi într-o vizită oficială președinții Poloniei și Ucrainei, Bronislaw Komorowski și Petro Poroșenko.

„Nu este nimic ieșit din comun în aceea că președinții celor două țări, cunoscuți prin faptul că sînt adepții vectorului proeuropean, au hotărît prin prezența lor să susțină Moldova pe calea aceluiași parcurs european. Nu este un secret pentru nimeni că pe 30 noiembrie vom avea de susținut un examen similar celui cînd Parlamentul a ratificat documentele de asociere și liber schimb cu UE. Atunci Moldova a fost susținută de o mulțime de șefi de state și toți miniștrii de externe din UE care au vizitat țara noastră”, a menționat expertul.

„Sînt convins că Timofti, Poroșenko și Komorowski nu vor face mîine niciun fel de declarații antirusești. Nu trebuie să confundăm atitudinea antirusească cu atitudinea negativă față de poziția Rusiei față de o problemă sau alta. Nici cînd era ministru de externe al Ucrainei, nici în actuala sa funcție Poroșenko nu a făcut declarații prea dure la adresa Rusiei. Destul de loial pînă la evenimentele din Crimeea și Donbas a fost și Komorowski”, a conchis Andrievschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?