Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

BNM consideră că tranzacția de vînzare a acțiunilor „EuroCreditBank” unui cetățean irakian este corectă

11 noi. 2014,, 17:30   Economie
2999 0
Foto: totul.md
Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Dorin Drăguțanu, consideră că tranzacția de vînzare a pachetului de acțiuni de 21,019% deținute de stat la „EuroCreditBank” cetățeanului irakian Muhammad Shakir Mahmud este una corectă și în corespundere cu legislația în vigoare. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni la Publika TV.

Dorin Drăguțanu a amintit că anterior Comisia Națională a Pieței Financiare a suspendat pe un termen de 10 zile înregistrarea tranzacției de vînzare a 2,27 milioane de acțiuni ale „EuroCreditBank” cetățeanului Irakului Muhammad Shakir Mahmud contra sumei de 22,7 milioane de lei, care a fost efectuată pe 17 octombrie la Bursa de Valori a Moldovei. Decizia a fost luată după ce Comisia Națională a Pieței Financiare a fost sesizată de Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova privind existența unor premise către evoluții suspecte în tranzacțiile cu aceste acțiuni, unde este antrenat cetățeanul irakian respectiv. Dorin Drăguțanu a menționat că termenul de suspendare a tranzacției a expirat și SIS nu a cerut repetat blocarea tranzacției, de aceea, pachetul de acțiuni ale cetățeanului irakian la „EuroCreditBank” a fost deblocat.

Dorin Drăguțanu a menționat că BNM a examinat anterior dosarul depus de cetățeanul Irakului și i-a permis să cumpere o cotă importantă din acțiunile „EuroCreditBank”, care depășește 50% din capitalul social. Funcționarul a subliniat că BNM operează cu fapte și argumente concrete și este dispusă să examineze orice informație suplimentară în privința cetățeanului irakian, dacă aceasta va apărea.

BC „EuroCreditBank” SA a fost fondată în septembrie 1992. Capitalul social al băncii constituie 108 milioane de lei. Banca aparține Marianei Zisi (Grecia), care deține în capitalul social o cotă de 59,3561%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?