Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Businessmanul Veaceslav Platon neagă că şi-a dat acordul pentru a fi inclus pe lista de candidaţi a PCRM

24 oct. 2014,, 14:15   Politică
7703 2
Foto: alfanews.md
"Să vă spun sincer, eu nu-l prea cunosc pe Marc Tkaciuk. Mie nimeni nu mi-a propus să candidez pe vreo listă", astfel a comentat în ziarul Ziarul naţional polemica între preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, şi fostul ideolog al partidului, Mark Tcaciuk, în privinţa includerii în lista de candidaţi a businessmanului Veaceslav Platon.

Potrivit agenţiei "Infotag", citând publicaţia, Platon a declarat că "nu-l cunoaşte personal pe Mark Tcaciuk".

"L-am văzut doar la şedinţele Parlamentului când eram deputat. Pentru mine, declaraţiile de ieri ale lui Voronin au fost neaşteptate. Le-am citit cu interes. Mie nimeni nu mi-a propus să candidez pe vreo listă. Poate cineva a şi propus candidatura mea, fără a mă consulta", a menţionat Platon, precizând că, dacă i-ar face cineva o astfel de propunere, el s-ar gândi serios la ea.

Fiind întrebat dacă este gata să revină în politică, Platon a spus că "astăzi are păreri împărţite despre politica moldovenească".

"Dacă mă uit la ceea ce se întâmplă acum în politica de la Chişinău, regret că în 2009 nu mi-am dat votul pentru comunişti. Pe timpul comuniştilor şi al lui Voronin, chiar dacă am fost urmărit, persecutat, exista mai multă democraţie, cumsecădenie, principii europene decât acum. Îmi pare rău că nu am votat atunci pentru alegerea preşedintelui", a recunoscut Platon.

Veaceslav Platon a fost deputat al fracţiunii Alianţa Moldova Noastră în două legislaturi 2009-2010. Numele său era asociat cu achiziţionarea acţiunilor de la unele bănci din RM. După alegerile din 5 aprilie 2009 comuniştii aveau 60 din 101 mandate în Parlament. Nu le ajungea un vot pentru alegerea Preşedintelui, iar din această cauză au fost organizate alegeri repetate, care au avut loc pe 29 iulie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?