Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Parcul de troleibuze şi de autobuze din Chişinău vor fi modernizate

22 oct. 2014,, 13:15   Societate
6339 0
Foto: wikimapia.org
Parcul de troleibuze şi parcul de autobuze vor fi modernizate. Astfel prevede Strategia de dezvoltare a transportului public până în 2025, care a fost adoptată în unanimitate marţi Consiliul Municipal Chişinău.

Potrivit agenţiei "Infotag" strategia prevede înlăturarea microbuzelor de pe străzile principale ale oraşului, modernizarea parcului de troleibuze şi autobuze flota, instalarea sistemului GPS în transportul public, precum şi introducerea unui sistem electronic de taxare.

Costul proiectului, care va fi puse în aplicare până în 2025, este de 220 mil. de euro. Banii vor fi alocaţi de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

În timpul discutării strategiei consilierul din partea PCRM, Victor Gurău, şi-a exprimat surprinderea că "într-un mod straniu ruta de autobuz Nr.23 a fost dată în gestionare unui agent economic, şi nu este administrată de parc".

Potrivit lui, "parcul auto trebuie salvat de insolvabilitate, nu să fie rupt în bucăţi".

Consilier din partea Partidul Liberal, Oleg Cernei, a întrebat "cum în parcul, în care sunt 100 de autobuze, pot lucra 900 de oameni?", la ce directorului parcului de autobuze, Iacob Capcelea, a spus că "parcul are 140 de autobuze şi 748 de angajaţi, şi toţi angajaţii lucrează, nimeni nu a fost concediat".

Comentând dezbaterile, primarul Dorin Chirtoacă l-a întrebat pe Cernei ce fel de liberal este dacă pe parcursul ultimilor ani în mod constant critică Partidul Liberal, Primăria şi votează împreună cu comuniştii?".

Următorul subiect pe ordinea de zi - un proiect cu privire la punerea în aplicare a sistemului electronic de taxare în transportul public, consilieri nu l-au aprobat, propunând să fie discutat cu societatea şi apoi să fie votat în consiliul municipal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?