Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Japonia susține modernizarea spitelelor din Moldova

10 apr. 11:30   Societate
1404 0

La IMSP ”Centrul de Sănătate Briceni” a fost finalizat Proiectul de furnizare a echipamentului de diagnostic cu ultrasunete, finanțat de Guvernul Japoniei în cadrul programului Kusanone.

Din contul grantului în valoare de 72.000 USD s-a achiziționat un ultrasonograf pentru IMSP Centrul de Sănătate Briceni. Proiectul urmărește fortificarea capacităților imagistice și de investigare a pacienților.

La ceremonia de finalizare a proiectului a participat Prim-secretara Ambasadei Japoniei în Republica Moldova, MORI Mariko, lucrătorii medicali, administrația instituției, Secretarul de Stat al Ministerului Sănătății, Vadim Aftene, Președintele raionului Briceni, Dorin Pavaloi și alții.

Mori Mariko a spus că noul dispozitiv de diagnosticare cu ultrasunete va face posibilă efectuarea a cîteva mii de examinări pe an aici, la acest institut medical.

Acesta va face diagnosticarea mai precisă și mai eficientă și va reduce sarcina atît a personalului medical, cît și a pacienților.


De asemenea, prim-secretara a accentuat faptul că Japonia este de mulți ani un partener al Republicii Moldova în domeniul medical și al sănătății.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Moldova în anul 2008. Pînă în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 7.3 milioane USD pentru 88 de proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

4
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?