Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Slusari: Guvernul și-a asumat responsabilitatea – agrarienii au amînat acțiunile de protest

25 sep. 2014,, 13:55   Societate
3550 0
Foto: noi.md
„Guvernul la ședința de astăzi a făcut doar o jumătate de pas pentru soluționarea problemelor agricultorilor cauzate de embargoul impus de Rusia. Însă noi salutăm această decizie și amînăm acțiunile de protest preconizate pentru săptămîna viitoare”, a declarat pentru NOI.md preşedintele Uniunii Republicane a Asociaţiilor Producătorilor Agricoli „Uniagroprotect”, Alexandru Slusari.

Anterior Alexandru Slusari a declarat că are îndoieli vizavi de intenția Guvernului de a aloca compensaţiile promise agricultorilor care au avut de suferit în urma embargoului impus de Rusia.

„Noi salutăm decizia Guvernului care prevede că pînă la 30 noiembrie, față de producătorii și procesatorii de fructe, legume și struguri nu vor fi aplicate măsuri de constrîngere la angajamentele fiscale și alte plăți în buget și conturile bancare.

Mai mulți antreprenori din ramură deja bat alarma privind problemele create de organele fiscale. Două luni este un termen mic, însă totuși este un răgaz financiar”, a precizat expertul.

Totodată, specialistul consideră că „mai există un șir de probleme care necesită soluționare”. „După cum am avertizat, cota de 60 de mii de tone de mere este insuficientă, or, ea deja a fost acoperită, iar mere mai sînt multe. Chiar și cota propusă de noi în mărime de 100 de mii de tone este prea mică. Producătorii de mere de la nordul țării cer majorarea cotei”.

„O altă problemă este deficitul de 200 de milioane de lei a fondului de subvenționare a producătorilor agricoli. Cele 564 de milioane de lei alocate sînt insuficiente”, a amintit interlocutorul.

„Cu toate acestea, noi anulăm acțiunile de protest preconizate pentru începutul săptămînii viitoare. Acum intenționăm să ne întîlnim cu șefii ministerelor interesate și cu premierul Iurie Leancă pentru a continua discuțiile privind depășirea situației create”, a conchis Slusari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?