Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Guvernul își asumă răspunderea pentru un nou pachet de legi

25 sep. 2014,, 09:41   Politică
3709 1
Foto: tribuna.md
Update 10.02

Noul pachet pentru care Guvernul și-a asumat răspundere este format din șapte proiecte de legi care se referă la instituirea unor noi instrumente de intervenție a Băncii Naționale pe piața financiară, asigurarea securității energetice și restructurarea sectorului termoenergetic, precum și la măsurile de sprijin a fermierilor.

„Ținînd cont de vulnerabilitățile la care este expus sistemul bancar și potențialele riscuri, venim astăzi cu proiecte în care oferim instrumente necesare Băncii Naționale și Ministerului Finanțelor pentru ca să poată interveni în caz de necesitate. Totodată continuăm eforturile de asigurare a securității energetice, de alimentare stabilă cu energie termică, dar și de restructurare a sectorului termoenergetic. Proiectul inclus ne va permite atragerea unor investiții de 40 de milioane de dolari de la Banca Mondială în luna octombrie”, a menționat Leancă în cadrul ședinței Guvernului.

Premierul a anunțat că noul pachetul de legi pentru care și-a asumat răspundere Guvernul urmează a fi prezentat colegilor din Parlament în scurt timp. Leancă nu exclude că acest lucru s-ar putea întîmpla chiar astăzi.

Update 09.41

Cabinetul de miniștri și-a asumat astăzi răspunderea pentru un nou pachet de legi care vizează sectorul agricol, domeniul bancar și rectificarea bugetului de stat. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, informează NOI.md.

Proiectele de legi sînt examinate la această oră de executiv și urmează a fi aprobate fără a fi supuse dezbaterilor în Parlament. Ele vor intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Precizăm că la finele lunii iulie, Guvernul și-a asumat răspundere în fața Parlamentului pentru un alt pachet, de 11 legi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?