Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Pictoriță rusă din Moldova: Toate revin la locul lor (FOTO)

24 sep. 2014,, 12:45   Societate
5306 0
Foto: noi.md
În perioada 23 septembrie – 9 octombrie, la Centrul Expozițional „Constantin Brâncuși” se desfășoară expoziția personală a artistei plastice ruse Larisa Telipan, relatează NOI.md. Pictorița s-a născut și a crescut în Moldova și din acest motiv a numit expoziția „Revenire”. Telipan a părăsit țara, încă ea poartă dorul de țară reflectă în lucrări dorința sa de a se întoarce acasă.

„Sînt extrem de bucuroasă ca am reușit să vin la Chișinău, că sînt acasă și că m-am întîlnit aici cu colegii. Toate revin la locul lor”, a spus zîmbind Larisa.

Lucrările pictoriței sînt efectuate în diverse tehnici: ulei, acuarelă, litografie etc. La expoziție au venit mai mulți artiști plastici, printre care Dumitru Verdianu, care la fel și-a prezentat recent lucrările în sala de expoziții a Muzeului Național de Arte Plastice. El a apreciat înalt expoziția și a remarcat: „Noi toți ducem dorul de Patrie și lucrările noastre sînt întruchiparea amintirilor despre ea.”

Unul dintre invitații speciali la ceremonia de deschidere a expoziției a fost ministrul Culturii, Monica Babuc. „Sînt niște lucrări foarte interesante. Nu am cunoscut-o pînă azi pe Larissa Telipan, dar, datorită operei sale, se poate constata că ne-am născut pe același meleag frumos – Moldova”, a spus Babuc.

Larisa Telipan este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din Rusia, dar și membru al diasporei ruse. Ea a participat la numeroase expoziții desfășurate în Rusia. Lucrările pictoriței mai pot fi întîlnite în colecții private.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?