X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Deputat liberal: Coaliția blochează procesul legislativ

18 sep. 2014,, 18:08   Politică
4707 3
Foto: union.md
Deputatul liberal Valeriu Munteanu susține că astăzi urma să aibă loc prima ședință în plen a Parlamentului, din noua sesiune, însă acest lucru nu s-a produs din cauza unor probleme în interiorul coaliției de guvernare. Politicianul a precizat într-un articol postat pe blogul său că adoptarea a zeci de proiecte de legi, care se referă inclusiv la angajamentele Republicii Moldova față de UE, este blocată în legislativ.

Potrivit lui Valeriu Munteanu, în prezent sînt înregistrate peste 500 de proiecte de legi, dintre care 73 au fost deja examinate în lectura I, trei se află în procedura lecturii finale, iar alte trei urmează a fi revizuite. Totodată, în mod prioritar, urmează a fi examinată o listă cu 33 de proiecte expediate Parlamentului de către Guvern.

„Caracterul perfid al relaţiilor din interiorul arcului guvernamental, bazat pe furt şi pe minciună, blochează procesul legislativ, pentru că actanţii guvernării încearcă să tîrască în ordinea de zi a Parlamentului mai multe proiecte de legi, de interes personal sau de grup, în detrimentul interesului general al societăţii, blocînd astfel zeci de proiecte care îşi aşteaptă demult adoptarea”, precizează liberalul.

Munteanu mai opinează că majoritatea parlamentară ar trebui să adopte pînă la începerea campaniei electorale politica bugetar fiscală, bugetul de stat şi bugetele CNAM şi CNAS. Reținerea acestor proiecte ar putea avea consecințe nefaste, spune deputatul.

„Neadoptarea pachetului de legi bugetar-fiscale pînă la sfîrşitul anului calendaristic va bloca implementarea, de la 1 ianuarie 2015, a noii formule de finanţare a satelor şi oraşelor, suspendînd astfel intrarea în vigoare a acestei importante reforme cu încă un an, spre nemulţumirea partenerilor noştri de dezvoltare, care au criticat deja, destul de dur, autorităţile centrale pentru lipsa dorinţei de a implementa descentralizarea fiscală”, a afirmat Munteanuю

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?