Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Voronin cere adoptarea Legii cu privire la statutul de neutralitate permanentă

18 sep. 2014,, 14:30   Politică
4808 5
Foto: noi.md
Liderul PCRM și-a exprimat din nou convingerea că pentru asigurarea stabilității interne este necesară adoptarea neîntîrziată a Legii cu privire la statutul de neutralitate permanentă a Republicii Moldova. Vladimir Voronin a venit cu această propunere în cadrul unei întrevederi cu o delegație de senatori francezi, aflați în vizită la Chișinău, notează NOI.md.

Discuțiile au fost purtate îndeosebi cu preşedintele grupului prietenilor Moldovei în forul legislativ al Franţei, Josette Durrieu. Președintele PCRM a reiterat că Moldova este afectată de instabilitatea din Ucraina, pe fondul conflictului nesoluţionat din Transnistria. În acest sens, Voronin a explicat că pentru a consolida stabilitatea şi pacea în ţară, este necesară instituirea neutralității permanente a țării.

Totodată, în cadrul discuțiilor cu senatorii francezi, liderul comuniștilor și-a exprimat îngrijorarea în legătura cu o posibilă fraudare a alegerilor parlamentare. Acesta a cerut ca scrutinul din noiembrie să fie monitorizat de observatori europeni, inclusiv francezi, pentru a preveni orice tentative ilegale.

Precizăm că inițiativa legislativă a fracțiunii PCRM cu privire la neutralitatea permanentă a Republicii Moldova a fost înregistrată în Parlament la mijlocul lunii mai.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?