Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Partidul Comuniştilor a elaborat un proiect de lege cu privire la neutralitatea permanentă a Republicii Moldova

14 mai. 2014,, 10:02   Societate
3355 0
Foto: noi.md
Partidul Comuniştilor a elaborat un proiect de lege cu privire la neutralitatea permanentă a Moldovei şi l-a înregistrat la Parlamentul ţării. Anunțul a fost făcut de liderul PCRM, Vladimir Voronin, marţi, în cadrul întrevederii cu adjunctul secretarului general al NATO, Alexander Vershbow.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al partidului, părţile au discutat subiecte ce ţin de securitatea regională, situaţia din domeniul reglementării transnistrene, acordînd atenţie deosebită neutralităţii Republicii Moldova.

Voronin a transmis lui Vershbow proiectul de lege, precizînd că Partidul Comuniştilor "este la moment unica forţă politică din ţară, care în mod deschis, nu doar prin cuvinte, dar şi prin fapte, pledează pentru dezvoltarea şi consolidarea neutralităţii permanente a Moldovei".

"Sîntem convinşi că pe timp de pace un stat permanent neutru trebuie să desfăşoare o politică ce împiedică implicarea acesteia în conflicte militare, aderarea la uniuni militare, amplasarea pe teritoriul său a bazelor militare străine, semnarea acordurilor ce contribuie la pregătirea economică sau politică pentru iniţierea unui război", a subliniat ex-preşedintele Moldovei.

Potrivit lui, "neutralitatea permanentă trebuie să fie baza politicii interne şi externe a republicii".

"Acest statut al Moldovei trebuie recunoscut la nivel internaţional. Iar în perspectivă strategică vedem republica ca o ţară demilitarizată", a spus Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?