Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

OSCE lansează un apel către Chișinău și Tiraspol

5 sep. 2014,, 16:15   Societate
3434 1
Foto: osce.org
Problemele-cheie dintre Chișinău și Tiraspol trebuie depolitizate prin discuții constante. De această părere este șeful Misiunii OSCE în Moldova, Michael Scanlan, care alături de reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE, ambasadorul Radojko Bogojević, au lansat un apel către Chișinău și Tiraspol, notează NOI.md.

Reprezentanții OSCE îndeamnă părțile să continue contactele directe regulate, pentru a găsi soluții la problemele ce afectează viața oamenilor de pe ambele maluri ale rîului Nistru. Ambasadorul Bogojević și-a exprimat regretul în legătură cu amînarea următoarei runde de negocieri în formatul „5+2”, care a fost programată pentru 11-12 septembrie la Viena. Acesta a declarat că este dispus să continue discuțiile cu ambele părți, în cadrul unei noi vizite, pe care o va efectua în viitorul apropiat.

„Văd necesitatea de a merge mai departe, pe bază de încredere și înțelegere reciprocă, pentru a aborda subiecte concrete care sînt la momentul actual în discuție. Perioada dintre rundele de negocieri în formatul „5+2” trebuie să fie pentru ambele părți o oportunitate pentru a reflecta asupra realizărilor de pînă acum și a evalua importanța menținerii contactelor frecvente”, a precizat ambasadorul.

La rîndul său, șeful misiunii OSCE la Chișinău a opinat că pentru a găsi soluții, unele probleme-cheie trebuie depolitizate. „Misiunea va lucra cu cei doi negociatori-principali pentru a realiza cît mai multe progrese posibile în domenii precum funcționarea școlilor cu predare în grafie latină administrate de autorităţile Moldovei, și legalizarea diplomelor din Transnistria, situația agricultorilor din regiunea Dubăsari și chestiuni legate de telecomunicații”, a declarat Scanlan.

Anterior, reprezentanții Tiraspolului au refuzat să participe la următoarea rundă de negocieri formatul 5+2, de la Viena.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?