Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Tiraspolul a propus Chișinăului o declarație privind reglementarea pașnică a conflictului

17 mai. 16:30   Politică
3098 0

Tiraspolul a propus Chișinăului încheierea unei declarații privind angajamentul folosirii metodelor pașnice de soluționare a situației.

Despre acest lucru a declarat ministrul de externe al autoproclamatei Republici Moldovenești Nistrene (RMN), Vitali Ignatiev.

„Partea transnistreană a propus o idee - semnarea unei declarații de susținere a metodelor exclusiv negociate, pașnice, exclusiv constructive de soluționare a problemelor prin metode de dialog. Am transmis proiectul de declarație părții moldovenești și am distribuit acest document celorlalți participanți. Vom saluta aderarea la această declarație", a declarat Ignatiev după întîlnirea în formatul 1+1 la Bender cu viceprim-ministrul pentru Reintegrare al Moldovei, Oleg Serebrian.

De asemenea, ministrul de externe al autoproclamatei RMN a declarat că partea moldovenească a avut timp să studieze această declarație.

Potrivit lui, acest document poate deveni un element disciplinar important pentru întregul dialog dintre Chișinău și Tiraspol.


„Știți, atunci cînd în mediul informațional și de experți există unele declarații contradictorii, trebuie să ne expunem clar și fără echivoc poziția noastră. Dacă Republica Moldova este gata să lucreze în format de negocieri, atunci nu este nicio problemă să confirme acest lucru printr-o declarație. Respectiv, așteptăm reacția părții moldovenești", a declarat Ignatiev.

13
2
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?