X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Nagacevschi: Ne-am învățat foarte bine să le aruncăm praf în ochi europenilor, chiar pe banii lor

1 sep. 2014,, 16:13   Societate
4894 3
Foto: europalibera.org
„Inițiativa ministrului Justiției, Oleg Efrim, de a invita o misiune de judecători olandezi pentru a asista magistrații moldoveni în procesul decizional nu va avea efecte în combaterea corupției, ci doar va majora cheltuielile fondurilor europene”, a declarat pentru NOI.md avocatul Vitalie Nagacevschi.

Interlocutorul a amintit că prin realizarea acestui proiect autoritățile doresc să continue lupta cu corupția și să ridice nivelul profesional al judecătorilor.

„De ce numai al magistraților? La noi doar sistemul judecătoresc este corupt?! Corupția întregii societăți moldovenești – iată secretul lui Polichinelle. Și dacă e să luptăm anume astfel cu acest fenomen, atunci propun să punem cîte un specialist olandez lîngă fiecare ministru. Nu ar fi rău să procedăm la fel cu fiecare deputat din parlamentul țării – fiecăruia cîte un deputat din Bundestag, pentru ca nu doar Olanda să lupte cu corupția moldovenească. Să fie cîte un specialist de peste ocean pentru fiecare polițist, medic sau pedagog din Moldova”, a subliniat expertul.

Avocatul este nedumerit și de afirmația ministrului, care a declarat că judecătorii olandezi „doar vor asista procesele de judecată și activitatea altor organe, însă nu vor participa la luarea deciziilor și nu vor aprecia legalitatea acestor decizii”.

„Interesant, ce va fi atunci cînd olandezii se vor expune asupra unor decizii vizibil ilegale, cum le vor spune magistraților moldoveni că un dosar sau altul a fost examinat greșit, dacă nu vor participa la discuții pe marginea cazurilor de judecată?!”, se întreabă juristul.

„Consider că este o idee proastă, care nu va avea efecte în lupta cu corupția. Praf în ochii comisarilor europeni pentru chiar banii acestora”, a conchis Nagacevschi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?