Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Rogozin: În persoana lui Candu am găsit un bun interlocutor (VIDEO)

22 aug. 2014,, 10:19   Politică
7325 4
Foto: noi.md
„Vreau să spun că am discutat foarte bine. Pe 22 august vom continua discuţia. Îmi face plăcere să menţionez că în persoana domnului Candu am găsit un bun interlocutor”, aşa a răspuns vicepremierul Federaţiei Ruse Dimitri Rogozin reporterului NOI.md la întrebarea dacă merită aşteptată o încălzire a relaţiilor dintre ţările noastre şi anularea restricţiilor la exportul producţiei agricole moldoveneşti.

Copreşedintele Comisiei interguvernamentale moldo-ruse, ca niciodată, a fost foarte laconic în declaraţii. Cel care a explicat situaţia a fost ministrul Economiei, Andrian Candu. El a declarat jurnaliştilor că există o înţelegere bilaterală să nu facă nicio declaraţie în mod unilateral, iar rezultatele negocierilor să fie comunicate în cadrul unei conferinţe de presă comune.

„Cel mai important este să menţinem dialogul şi să-l purtăm la toate nivelurile. Soluţionarea problemelor nu va cădea din pod. Există înţelegere din partea rusă, există şi din partea noastră o înţelegere a îngrijorărilor ruseşti. Vreau să spun că noi avem o agendă încărcată, nu ne limităm doar la problema exporturilor. Discutăm activ şi problemele securităţii energetice, spre exemplu, dar și alte probleme.. Ceea ce pot să mai spun este că am convenit asupra desfășurării unei întîlniri la Moscova pe 25-26 septembrie”, a declarat Candu.

La aceeaşi întrebare privind perspectivele îmbunătăţirii relaţiilor dintre ţările noastre, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin, a răspuns că acestea, cu siguranţă, există.

„Astăzi am discutat cum să facem acest lucru. Pe 22 august dialogul va continua la nivelul experţilor de la „Rosselihoznadzor”, Serviciului Vamal, Ministerul Economiei. Va avea loc şi întrevederea domnului Rogozin cu premierul Iurie Leancă. O înţelegere în acest sens există la nivelul ministerelor de externe”, a precizat Muhametşin.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?