X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

MAEIE salută faptul că Rogozin nu vine singur în Moldova

21 aug. 2014,, 14:39   Politică
5356 1
Foto: ridus.ru
Vizita vicepremierului rus Dmitri Rogozin la Chișinău este foarte importantă, deoarece din componența delegației vor face parte responsabili din mai multe ministere și departamente ale Federației Ruse, ceea ce va permite să discutăm problemele ce țin de reluarea cooperării comercial-economice între Rusia și Moldova. O declarație în acest sens a fost făcută de viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) Valeriu Chiveri după ședința Guvernului, relatează NOI.md.

„Pentru noi este important că din delegație fac parte reprezentanți ai Rosselhoznadzor-ului, Serviciului Vamal, Ministerului Dezvoltării Economice. Astfel, ne vom axa pe aspectele ce țin de reluarea cooperării comercial-economice dintre cele două țări”, a declarat Chiveri.

Oficialul a subliniat că „Rogozin vine în calitate de copreședinte al Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică, iar Ministerul Economiei al Republicii Moldova coordonează programul vizitei demnitarului rus”.

Din surse guvernamentale se cunoaște că din componența delegației ruse fac parte 24 de persoane, inclusiv ministrul Culturii, Vladimir Medinski, deputați ai Dumei de Stat, membri ai Consiliului Federației, vicedirectorul Rosselhoznadzor-ului, funcționari de rang înalt din cadrul Ministerului Dezvoltării Economice și Serviciului Federal Vamal.

Joi, 21 august, Dmitri Rogozin va avea o întrevedere cu vicepremierul, ministrul Economiei al Republicii Moldova, Andrian Candu, la care vor participa și reprezentanți ai ministerelor și departamentelor din Moldova și Rusia. În cadrul discuțiilor părțile vor aborda probleme de țin de cooperarea comercial-economică bilaterală și activitatea comisiei interguvernamentale moldo-ruse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?