X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Decis! Candu va avea o întrevedere cu Rogozin

19 aug. 2014,, 10:36   Politică
4017 2
Foto: noi.md
Ministrul Economiei, Andrian Candu, va avea o întrevedere cu vicepremierul Federației Ruse Dmitri Rogozin pe 21 august la Chișinău. Întîlnirea dintre cei doi urmează să aibă loc ca urmare a unei scrisori parvenite din partea Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, relatează NOI.md.

Astfel, partea rusă a solicitat organizarea acestei întrevederi pe platforma Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică, între președintele părții moldovenești, Andrian Candu, și copreședintele părții ruse, Dmitri Rogozin.

În cadrul discuțiilor o atenție sporită va fi acordată problemei comerțului dintre cele două țări, în contextul restricțiilor impuse de Federația Rusă prin limitarea importului produselor moldovenești și decizia de introducere a taxelor vamale de către guvernul rus.

„Ministrul Economiei consideră că este de datoria sa să folosească orice prilej pentru a dialoga cu partea rusă și a face tot posibilul pentru a aduce claritate și constructivism în relația dintre cele două țări”, se precizează o notă informativă a instituției.

De asemenea, Candu și Rogozin vor discuta despre furnizarea gazelor naturale, în contextul expirării actualului contract la data de 31 decembrie 2014.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?