Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Vinificator: Compania mea în Crimeea nu a fost supusă sancţiunilor UE

30 iul. 2014,, 15:45   Societate
6810 1
Foto: noi.md
„Afacerea mea de producţie de coniacuri în Aluşta, Crimeea, nu a fost supusă sancţiunilor UE. Acestea au afectat un număr de întreprinderi de stat, iar afacerea mea este una privată”, a precizat pentru NOI.md cunoscutul producător de băuturi alcoolice din Moldova Nicolae Luţic.

Recent a fost anunţată o nouă listă de persoane şi organizaţii care, în opinia Uniunii Europene, au contribuit la subminarea integrităţii teritoriale a Ucrainei. Printre acestea s-au regăsit cîteva întreprinderi vinicole mari din Crimeea.

"În Aluşta, Crimeea, producem coniacuri şi votcă de struguri. Întreprinderea a fost înfiinţată în 1871 de către profesorul Golubev, care a apreciat după merit specificul condițiilor climatice locale pentru cultivarea viţei de vie. Savantul a sădit primele plantaţii de viţă de vie, sub care au rămas beciuri naturale şi tuneluri după extracţia de calcar.

În 2007 am privatizat întreprinderea care a fost puţin părăsită, am reconstruit-o şi am modernizat producţia. În prezent, volumul anual al vînzărilor noastre constituie 3 milioane de sticle de coniac. Pe lîngă pieţele tradiţionale din Ucraina şi Rusia, livrăm producţia noastră spre Israel, Germania, Statele Unite", a povestit antreprenorul.

Cu toate acestea, cele întîmplate cu Crimeea au creat dificultăţi afacerii sale.

"Există probleme privind reînregistrarea întreprinderii care, sper, nu sînt de lungă durată. Nici nu sînt probleme, pur şi simplu noile autorităţi încă nu au reuşit să se ocupe de acest subiect. Fireşte, acest lucru implică imposibilitatea de a procura noi timbre de acciz ruseşti. În rest, totul este bine – lucrăm în linişte. Producerea de coniacuri nu suportă forfotă", a conchis Nicolae Luţic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?