X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Bodrug: Noi am susținut cu brio examenul de profesionalism (VIDEO)

7 iul. 2014,, 14:15   Societate
9246 4
Foto: noi.md
„Descoperirea într-o perioadă destul de scurtă de timp a unei crime planificate cu atîta minuţiozitate şi executate impecabil demonstrează că reforma Ministerului Afacerilor Interne se desfășoară pe direcția cea bună și că poliția dispune de un personal extrem de profesionist", a declarat în cadrul unei conferințe de presă șeful Inspectoratului General al Poliției, Ion Bodrug, informează NOI.md.

Șeful Poliției le-a amintit jurnaliştilor că pe data de 30 mai, lîngă magazinul Metro, în apropiere de localitatea Stăuceni, asupra unei maşini de încasatori a fost săvîrşit un atac armat, în urma căruia a fost ucis șoferul maşinii băncii.

"Imediat după săvîrşirea infracțiunii a fost format grup de lucru operativ cu experţi dintre cei mai calificaţi de la Ministerul de Interne, SIS, Procuratura Generală. Am examinat posibilele versiuni. Era destul de clar că făptașii erau informaţi bine referitor la specificul lucrului încasatorilor, știau rutele și timpul cînd aceştia preluau banii, ştiau să mînuiască armele.

În rezultatul acțiunilor operative şi de urmărire, a logicii căutării bine gîndite s-a reuşit arestarea la 4 şi 5 iulie a patru membri suspectaţi ai bandei. Toate aceste persoane au fost reținute pe teritoriul Republicii Moldova și sînt cetățeni de-ai noștri", a povestit în cadrul conferinței de presă oficialul.

După cum s-a dovedit, anchetatorii au acționat pe direcția corectă în ancheta lor: doi dintre bănuiţi au lucrat anterior în calitate de încasatori, unul dintre membrii bandei vizita în mod regulat tirul și chiar a participat la întreceri sportive de tragere cu arma. Atacul a fost pregătit cel puțin șase luni, fiecare infractor avea propria sarcina bine definită, în timpul pregătirilor au fost achiziţionate două autoturisme.

"În timpul arestărilor și perchezițiilor au fost găsiţi o parte din banii furați, dar și un arsenal considerabil de arme, potrivit datelor preliminare, procurate din Transnistria", a precizat șeful de secţie din cadrul Procuraturii Generale Cornel Bratunov.
Printre întrebările jurnaliștilor a fost şi aceasta: cum de nişte criminali atît de pregătiți nu au încercat să scape de arme și să plece din țară?!

"Ei s-au comportat obraznic și cinic, fiind foarte siguri că nu-i vom găsi niciodată. Noi însă am susţinut cu brio, dar mai ales onorabil, acest examen și am dovedit că nu purtăm epoleţii în zadar. Aceasta este o dovadă în plus că foștii noștri angajați nu aveau dreptate susţinînd că în cadrul ministerului nu au rămas profesionişti adevăraţi", a subliniat în încheiere Bodrug.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?