Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

Cazul atacului asupra încasatorilor va fi descoperit întîmplător? (VIDEO)

9 iun. 2014,, 18:05   Societate
8112 1
Foto: noi.md
„Dacă va fi elucidat cazul privind jaful autospecialei cu încasatori, atunci acest lucru va avea loc la voia întîmplării”, a declarat pentru NOI.md, ex-ministrul adjunct al Afacerilor Interne, Boris Muravschi.

Potrivit lui, pentru aceasta sînt cîteva motive. Pentru profesionişti nu este secret că primele acţiuni ale brigăzii operative şi ale conducătorului ei la locul crimei asigură 40% din succesul elucidării cazului. Însuşi faptul că, la cîteva zile de la săvîrşirea crimei ancheta nu doar nu are suspecţi, dar nici măcar un indiciu, denotă un nivel profesionist scăzut al agenţilor operativi”, a precizat expertul.

Specialistul nu vede nimic neobişnuit în acest fapt. În opinia lui, „toate acţiunile din ultimii ani, în cadrul aşa-zisei „reforme a MAI” s-au redus la excluderea profesioniştilor şi selectarea în locul lor a angajaţilor conform principiului: de-al nostru, nu-i de-al nostru. Însă pentru pregătirea unor angajaţi noi de nivel înalt este nevoie de la cinci pînă la şapte ani”.

„O altă problemă este distanţa enormă dintre societate şi poliţie, lipsa de încredere. Or, aceasta este baza fundamentală în descoperirea crimelor – dorinţa oamenilor simpli de a ajuta ancheta”, a menţinat general-maiorul.

„Şi în ultimul rînd. Sistemul judecătoresc trebuie să înceapă a funcţiona în unison, începînd cu ancheta, procuratura şi terminînd cu organele judecătoreşti. Însă şi în acest caz putem obţine succes, doar dacă la fel de bine vor funcţiona toate ministerele şi departamentele Guvenului”, a mai spus Muravschi.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?