Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Generalul Boris Muravschi comentează reforma MAI

18 apr. 2014,, 17:11   Societate
8359 3
Foto: newsmoldova.ru
„Judecînd după declarațiile răsunătoare ale lui Dorin Recean privind rezultatele remarcabile în procesul de reformare a Ministerului Afacerilor Interne, respectiv, îmbunîtățirea calității și numărului infracțiunilor descoperite, creșterea nivelului de încredere a populației față de poliție, el de bună seamă s-a speriat de o posibilă destituire din funcție, anume pentru eșecul acestei reforme”. Astfel a comentat pentru NOI.md interviul ministrului Afacerilor Interne Dorin Recean, acordat unui post de televiziune, fostul viceministru al Afacerilor Interne, general-maiorul Boris Muravschi.

Interlocutorul este absolut convins că „reformatarea, redenumirea structurilor MAI și noua uniformă încă nu este reformă”. „Pentru a realiza cu succes reforma, mai întîi de toate este nevoie de un nucleu profesionist din detectivi, anchetatori, polițiști de sector. Însă un asemenea nucleu nu există. Tot ce a fost adunat și cultivat pe parcursul a mai multor ani de muncă minuțioasă a fost risipit. Spre rușinea noastră, deseori aceasta s-a produs intenționat. În prezent, putem doar constata degradarea totală a serviciilor ministerului”, a menționat Muravschi.

General-maiorul a constatat cu regret și lipsa unei abordări științifice în încercările de reformare a MAI. Boris Muravschi a povestit cum pe timpuri a creat în Comisariatul General de Poliție o secție pentru combaterea crimei organizate și infracțiunilor grave. „Secția era condusă de Alexandru Suhușin, care dispunea de 9 subalterni și un automobil. Tot atunci a fost creat un departament întreg cu aceleași sarcini, sub conducerea cunoscutului general Alexei, care avea în state 100 de persoane și un parc întreg de mașini. Peste un an de la începutul activității echipa lui Suhușin a descoperit 248 de infracțiuni, dintre care peste 50% au ajuns în instanța de judecată. Departamentul lui Alexei, cunoscut prin declarațiile de rezonanță, a descoperit 54 de crime deosebit de grave, din care doar cîteva au ajuns în judecată. Asta dacă e să vorbim despre organizarea științifică și rațională a muncii. Despre care succese în descoperirea unor crime de rezonanță datorită „aplicării metodelor avansate” vorbește ministrul Recean mie nu-mi este clar. Îndeosebi, pe fundalul dublului omor din Durlești și a multor alte crime care rămîn nedescoperite”, a conchis Boris Muravschi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?