X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Ce se întîmplă cu dosarele de rezonanță din Republica Moldova? Opinia expertului

4 apr. 2014,, 09:00   Societate
3835 0
Foto: flux.md
Ancheta pe marginea omorului de la Durlești, dar și în cazul altor crime de rezonanță care au avut loc în ultimii ani pe teritoriul țării bat pasul pe loc din cauza incompetenței conducerii Ministerului Afacerilor Interne. Este convingerea fostului viceministru de interne Ghenadie Cosovan, care a precizat, în cadrul unui interviu acordat portalului NOI.md, că persoanele care investighează cazurile nu sînt interesate să facă lumină.

Potrivit lui Cosovan, membrii grupului de investigație format inițial pe marginea cazului de la Durlești nu se mai ocupă de acest lucru, iar mersul anchetei a fost periclitat serios de aceste schimbări.

„Procurorul care se ocupa de caz a confirmat că din grupul de investigație care era inițial acum practic nu mai este nimeni. Această fluctuație de cadre se va reflecta negativ asupra mersului anchetei. Persoanele care au preluat cazul nu vor putea să stabilească anumite lucruri, neștiind cum a fost la fața locului crimei. Persoanele care investighează nu sînt cointeresate să prindă ucigașul”, a explicat Cosovan.

Mai mult, fostul viceministru spune că pe teritoriul Republicii Moldova ar mai fi fost comise infracțiuni similare omorului de la Durlești produs cu trei ani în urmă,. Potrivit lui Cosovan, la ora actuală există puține șanse ca aceste crime să fie descoperite, ținînd cont de faptul că cei mai profesioniști oameni au plecat deja din sistem.

„A pornit numărătoarea inversă pentru conducerea MAI-ului. Ea trebuie să arate niște rezultate”, a conchis Cosovan.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?