X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Valeriu Lazăr i-a îndemnat pe Valeriu Cosarciuc şi Alexandru Slusari să nu se asocieze cu toţi fermierii din Moldova

30 mai. 2014,, 13:50   Societate
4298 1
Foto: noi.md
Vicepremierul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, i-a îndemnat pe preşedintele Uniunii Republicane a Asociaţiilor Producătorilor Agricoli „UniAgroProtect”, Alexandru Slusari, şi pe liderul Federaţiei Naţionale a Fermierilor, Valeriu Cosarciuc, să nu se asocieze cu toţi producători agricoli din Moldova şi să nu compromită conducerea asociaţiilor de agricultori, inclusiv în dialogul cu Guvernul.

În declaraţia Serviciului de presă al Ministerului Economiei, cu privire la afirmaţiile lui Slusari despre nemulţumirea agricultorilor în teritoriu la reacţia lui Lazăr faţă de mitingul agricultorilor din 28 mai în faţa Guvernului, se menţionează că vicepremierul a vorbit despre liderii celor două organizaţii, nu despre manifestanţi.

Potrivit declarației, ar fi mai logic ca Slusari şi Cosarciuc, care solicită demiterea lui Lazăr, cică din numele tuturor producătorilor agricoli, iar în realitate din cauza "conflictului de interese", să renunţe la "partizanatul politic" şi "să-şi dea demisia din funcţiile pe care le deţin".

"Ministerul Economiei reiterează preocuparea sa permanentă pentru soluţionarea problemelor cu care se confruntă agricultura – un sector important pentru economia naţională – şi întreprinde acţiuni concrete întru îmbunătăţirea condiţiilor de trai, nemijlocit pentru locuitorii de la sate, fapt oglindit în politicile de domeniu ale actualei guvernări şi demonstrate prin programele susţinute şi de instituţiile internaţionale şi de statele membre ale UE", se vorbeşte în declaraţie, care a confirmat deschiderea pentru dialog cu reprezentanţii veritabili din sector.

La şedinţa Guvernului din 28 mai, Lazăr şi-a exprimat dubiile faţă de faptul că persoanele care protestează în piaţă sînt cu adevărat agricultori. "Adevăraţii fermieri acum muncesc în cîmp, iar cei care protestează urmăresc propriile scopuri politice. Le cunosc cerinţele, inclusiv cu privire la demiterea ministrului Economiei. Dacă acest pas va contribui la soluţionarea problemelor agricultorilor, sînt gata chiar mîine să-mi dau demisia. Dar nu sînt sigur că va ajuta", a spus el.

A doua zi Slusari a spus că reacţia lui Lazăr faţă de protest a generat un val de nemulţumire în rîndurile agricultorilor în teritoriu, spunînd că ministrul Economiei "nici nu a ieşit din cabinet pentru a vorbi cu producătorii agricoli în privinţa politicii economice şi agricole a statului". Potrivit lui Slusari, el a primit zeci de apeluri cu solicitarea de a cere demisia ministrului Economiei. Slusari l-a acuzat pe Lazăr de faptul că el s-a dovedit a fi incapabil timp de doi ani să soluţioneze problema ce vizează amendamentele la Legea cu privire la piața produselor petroliere, pentru ca agricultorilor să li se permită să importe de sine stătător motorină.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?