Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Valeriu Lazăr, prima reacție, după anunțul că este vizat în dosarul Aeroportului Chișinău

3 mai. 2023,, 15:56   Politică
3263 2

Fostul ministru al Economiei Valeriu Lazăr a rămas surpins de decizia Procuraturii Anticorupție din 2 mai, despre transmiterea în judecată a dosarului privind pretinsele ilegalități comise la concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

Lazăr spune că în judecată a fost expediat un dosar nefinalizat. „Anunțul procurorilor anticorupție ne-a surprins, dar și mi-a întărit sentimentul că scopul a fost unul mai mult de a „prinde bine la public” decît de a stabili adevărul”, susține Valeriu Lazăr.

Fostul ministru al Economiei din Guvernul Leancă acuză procurorii că nu ar fi clarificat toate aspectele ce țin de scopul și modalitatea de concesionare a aeroportului și că nu ar fi înlăturat lacunele fundamentale din dosar, fapt despre care ar fi fost atenționați anterior de apărare. Mai mult, Valeriu Lazăr susține că, de fapt, PA ar fi expediat în judecată un dosar nefinalizat, în sensul că încă nu ar fi fost examinate toate contestațiile depuse de apărare conform procedurilor legale.

„Există o decizie definitivă și executorie a instanței naționale (Curtea de Apel Chișinău) de reziliere a contractului de concesionare a activelor AIC pe motiv de neîndeplinire a obligațiilor contractuale legale, astfel prezumîndu-se că acest contract este perfect valabil, respectiv fiind rezultat dintr-un proces decizional neviciat din perspectiva legalității”, mai declară fostul oficial.

Ex-ministrul se declară nevinovat și spune că este gata să conlucreze cu ancheta pentru a-și demonstra nevinovăția.


De asemenea, Valeriu Lazăr declară că va insista ca ședințele instanțelor de judecată să fie publice, astfel încît să poată prezenta materialele ce denotă că concesionarea activelor Aeroportului Internațional Chișinău ar fi avut la bază hotărîri „perfect legale, oportune și argumentate” ale guvernelor conduse de prim-miniștrii Vlad Filat și Iurie Leancă.

0
3
1
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?