Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ciurkin numit motivele pentru INTRODUCEREA PACIFICATORILOR RUȘI în Ucraina

25 apr. 2014,, 03:00   Externe
9769 22
Foto: polit.ru
Rusia are o bază legală internațională pentru introducerea forțelor de menținere a păcii în Ucraina, dacă este necesar, a spus reprezentantul Rusiei la ONU, Vitali Ciurkin, în cadrul emisiunii "Duminică seara, cu Vladimir Soloviov" de la postul de televiziune "Rossia".

El a amintit că există normele relevante ale Cartei ONU, care vorbesc despre autoapărare și care Rusia le-a folosit în conflictul din Caucaz, în 2008.

Ciurkin, de asemenea, a amintit că autoritățile ruse au primit rezoluția Consiliului Federației de a efectua astfel de operațiuni. Cu toate acestea, el a subliniat că Rusia nu tinde spre un asemenea scenariu, ci, din contra, dorește de- escaladarea conflictului.

Ciurkin, de asemenea, a spus că în timpul convorbirii telefonice cu Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, i-a propus șefului organizației să condamne public folosirea forței în Ucraina. Mai tîrziu, după ce Ban Ki-moon a îndemnat părțile implicate să pună capăt conflictului și să respecte acordurile de la Geneva, reprezentantul permanent a apreciat cu satisfacție acest lucru.

Referitor la Consiliul de Securitate al ONU, potrivit lui Ciurkin, el este divizat și nu se pot aștepta de la el acțiuni serioase. În acest sens, el a pus la îndoială posibilitatea unei operațiuni de menținere a păcii a ONU în Ucraina.

Vitali Ciurkin, de asemenea, a evaluat și acțiunile autorităților ucrainene în această situație – el a subliniat că, de la lovitura de stat acestea nici nu au încercat să înceapă negocierile cu adversarii lor ideologici.

În plus, reprezentantul permanent a menționat că China nu susține sancțiunile economice împotriva Rusiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?