Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Ce a trecut sub tăcere Putin în declarația despre Transnistria - opinie

18 apr. 2014,, 15:01   Politică
6513 6
Foto: noi.md
Declarațiile de ieri ale președintelui rus, Vladimir Putin, privind Transnistria lasă loc de interpretări și denotă că Kremlinul încă nu a adoptat o decizie definitivă pe marginea solicitărilor Tiraspolului. De această părere este analistul politic Viorel Cibotaru, care a precizat pentru NOI.md că situația din jurul regiunii transnistrene va rămîne neschimbată, pînă cînd nu va exista o claritate în privința crizei din Ucraina.

În opinia analistului, nu este exclus faptul că Vladimir Putin va renunța să-și atingă scopurile pe cale militară și va reveni în albia dialogului.

“Putem să evaluăm acest răspuns în mod duplicitar, așa cum a și fost exprimat de Putin. Este adevărat că Rusia poate să recunoască în orice moment independența regiunii transnistrene, dar problema este pe cît de interesată este să facă acest lucru. Rusia nu știe cum va proceda, chiar dacă are un plan, deocamdată nu l-a pus în aplicare. Putin a lăsat mai multe uși deschise pentru un alt tip de soluții, decît cele pe care ni le închipuim cu toții. Nici Putin nu știe deocamdată cum se va încheia acest proces”, a explicat Cibotaru.

Expertul se arată convins că atît timp cît nu există semnale clare privind iminența unei intervenții militare a Federației Ruse în Odessa, situația din Republica Moldova va rămîne stabilă.

„Deocamdată s-a luat o pauză, avem un răgaz, și nu cred că între timp statutul Transnistriei se va schimba. Pînă atunci autoritățile din regiune pot să înainteze tot felul de solicitări și către Putin, patriarhul Kiril sau măcar Alla Pugaciova”, a conchis Cibotaru.

Precizăm că liderul de la Kremlin a declarat ieri în cadrul unei conferințe de presă că populația regiunii transnistrene trebuie să aibă posibilitatea să-și decidă singură soarta.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?