X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Putin și-a SCHIMBAT părerea privind statutul Transnistriei?!

17 apr. 2014,, 13:22   Societate
44698 57
Foto: noi.md
„În Transnistria locuiesc mulți cetățeni ruși și ei au o viziune proprie privind viitorul și soarta lor. Pînă la urmă, ei trebuie să aibă posibilitatea de a-și decide singuri soarta. Noi trebuie să acționăm reieșind din opinia oamenilor care locuiesc în regiunea transnistreană”, a declarat președintele Rusiei Vladimir Putin în cadrul „liniei directe” care se desfășoară în aceste momente.

Totodată, Putin a menționat importanța dialogului în formatul „5+2” și necesitatea „deblocării” Transnistriei.

„Este necesar să purtăm dialogul și cu Moldova, și cu Ucraina, trebuie intensificate negocierile în cadrul formatului „5+2”. Acum trebuie scoasă imediat blocada din partea Moldovei și Ucrainei, de pe urma căreia suferă populația din regiunea transnistreană. La hotarul cu Ucraina deja se află forțe naționaliste”, a menționat liderul de la Kremlin.

Potrivit Serviciului de presă al Sovietului Suprem al nerecunoscutei RMN, o delegație a Legislativului de la Tiraspol, condusă de spicherul Mihail Burla, se află la Moscova. Deputații transnistreni au aprobat, miercuri, în unanimitate o adresare către conducerea Federației Ruse cu rugămintea de a recunoaște independența Republicii Nistrene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?