X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Сarpov – Ștanski: „Nunta ... se anulează!”

7 apr. 2014,, 16:27   Societate
6343 13
Foto: noi.md
Cum era de așteptat, partea transnistreană a refuzat să participe la următoarea rundă de negocieri în formatul "5+2", programată pentru 10-11 aprilie. Despre aceasta s-a anunțat după întîlnirea reprezentanților Tiraspolului și Chișinăului la misiunea OSCE de la Bender, transmite NOI.md.

Nu au constituit o surpriză nici motivele unei astfel de decizii a Tiraspolului: Parlamentul Republicii Moldova nu a anulat accizele de import pentru agenții economici din regiunea transnistreană.

"Acest proiect de lege a fost examinat în Parlamentul Republicii Moldova, dar nu a acumulat suma necesară de voturi. Din păcate, acest lucru ne pune în situaţia în care dialogul constructiv la etapa actuală este dificil de imaginat. Imediat ce această problemă va fi reglementată, vom conveni asupra unei noi date a întrunirii", a declarat în faţa reporterilor Ştanski.

Aceeași soartă a avut-o şi chestiunea cu privire la permisiunea pentru fermierii moldoveni din stînga Nistrului de a-şi cultiva terenurile aflate după traseul Tiraspol-Camenca.

Următoarea întîlnire a grupurilor de lucru este programată pentru data de 11 aprilie, iar Evgheni Karpov și Nina Ştanski vor avea o întrevedere pe data de 14 aprilie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?