X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Festivalul „Mărţişor” ar putea deveni eveniment anual oficial la Moscova

2 apr. 2014,, 16:42   Societate
4120 0
Foto: europalibera.org
Festivalul „Mărţişor” ar putea deveni eveniment anual oficial la Moscova. Anunțul a fost făcut în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă de către şeful Biroului pentru Relații cu Diaspora (BRD), Victor Lutenco, comunică NOI.md.

"Mă bucur că administraţia oraşului Moscova vrea să transforme „Mărţişorul” într-o sărbătoare oficială a oraşului şi, probabil, să organizeze serbări masive, deja anul viitor, cu pînă la zece mii de participanţi din mai multe ţări”, a spus el.

"Aceasta cred că i-ar ajuta foarte mult pe cetăţenii noştri să se ridice deasupra stereotipurilor de care se ciocnesc, de obicei, ei acolo. Ei au totuşi un bagaj cultural foarte bogat, cu care ar trebui să se mîndrească", a adăugat Lutenco.

Totodată, oficialul a atras atenţia că Zilele Culturii Ruse în Moldova se organizează periodic nu există probleme în acest sens. „Mai multe probleme avem cu Zilele Culturii Republicii Moldova în Federaţia Rusă. Şi aici am primit la fel anumite garanţii şi un acord de contribuţie, inclusiv financiar, din partea autorităţilor ruse. Rămîne să stabilim cînd le organizăm, cel mai probabil, în toamna acestui an", a menționat șeful BRD.

„Deja am discutat cu cîţiva colegi, inclusiv businessmeni de acolo, o mulţime de idei interesante gen un festival al filmului moldovenesc. Am stabilit nişte legături bune cu „Rossotrudnicestvo”, un fel de omologi de ai mei din Federaţia Rusă. Le-am spus: noi avem 280 de şcoli în care se predă în limba rusă. Voi nu aveţi nicio şcoală în care li s-ar preda copiilor gasterbeiterilor în limba română”, a subliniat Lutenco.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?