X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 512

Democrații din Găgăuzia au refuzat să participe pe 22 februarie la congresul deputaților de toate nivelele

20 feb. 2014,, 14:42   Societate
5104 2
Foto: ipn.md
Activul filialei Partidului Democrat din Găgăuzia a refuzat să participe la congresul aleșilor poporului de toate nivelele, preconizat pentru 22 februarie. Decizia a fost luată în unanimitate, pe 19 februarie, transmite NOI.md cu referire la Gagauzinfo.md.

„Echipa noastră consideră inoportună participarea la acest eveniment, deoarece noi, la fel ca fracțiunile PD din Adunarea Populară și consiliile locale, nu doar am susținut ideea desfășurării referendumului, ci și am participat activ la toate acțiunile de agitație pe marginea acestei probleme importante pentru Găgăuzia – consolidarea statutului Găgăuziei și stabilirea vectorului extern de dezvoltare a Moldovei. Echipa noastră a votat în Adunarea Populară a Găgăuziei și pentru aprobarea rezultatelor referendumului, de aceea nu vedem necesitatea convocării unui congres extraordinar pe acest subiect”, se menționează în declarația publicată pe site-ul oficial al „Noii Găgăuzii”.

Democrații i-au acuzat pe comuniști și bașcanul autonomiei Mihail Formuzal că „au privatizat rezultatele referendumului și le folosesc pentru înaintarea unor ultimatumuri autorităților centrale și destabilizarea situației atît în Găgăuzia, cît și în toată Moldova”.

Anterior, Adunarea Populară a Găgăuziei a îndemnat consilierii municipali și conducerea de la Comrat să participle la congresul deputaților de toate nivelele, preconizat pentru 22 februarie 2014.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?