Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Adunarea deputaţilor din toate legislaturile şi autorităţile locale ale Găgăuziei vor discuta pe 22 februarie situaţia din autonomie

17 feb. 2014,, 10:04   Societate
3660 0
Foto: vfokuse.md
O ședinţă comună a deputaţilor din toate legislaturile, cu participarea autorităţilor locale ale Găgăuziei, va fi convocată pe 22 februarie, pentru a discuta situaţia social-politică din autonomie. O decizie în acest sens a fost luată vineri, în cadrul şedinţei speciale a Adunării Populare a Găgăuziei (APG).

După cum a comunicat anterior "Infotag", cu referinţă la pagina web a organului legislativ al autonomiei, APG a aprobat rezultatele referendumului consultativ şi cel legislativ din 2 februarie şi a decis că rezultatele votului reflectă opinia cetăţenilor Republicii Moldova care locuiesc în Găgăuzia şi a declarat referendumurile desfăşurate.

În legătură cu aprobarea rezultatelor referendumurilor, APG a decis destituirea CEC a Găgăuziei.

Preşedintele comisiei, Valentina Lisnic, a comunicat în cadrul şedinţei că este chemată la Procuratura Generală pentru interogatoriu, în privinţa dosarului penal deschis pe marginea ilegalităţii organizării şi desfăşurării referendumurilor.

În legătură cu aceasta, deputaţii au luat o hotărîre specială prin care "au condamnat acţiunile ilegale ale organelor de forţă ale Republicii Moldova".

Başcanul Mihail Formuzal a declarat că "este o provocare intenţionată, care urmăreşte anumite scopuri politice", îndemnîndu-i pe toţi "să-şi păstreze calmul şi atitudinea de lucru în activitatea organelor de putere ale autonomiei".

După încheierea sesiunii a fost enunţată o informaţie despre excluderea deputaţilor Dmitri Constantinov, Ilia Uzun, Ivan Topală şi Zahar Mitul din fracţiunea Partidului Democrat din Moldova. O decizie corespunzătoare cu privire la excluderea acestora a luat Consiliul Naţional Politic al PDM.

Constantinov, care este preşedinte al APG, a spus pe marginea acestui subiect că "nu vede în această decizie nimic groaznic", promiţînd să dea mai tîrziu un interviu detaliat despre PDM şi greşelile acestuia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?