X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Germania va aloca 26-28 milioane de euro pentru reconstrucția staţiilor de epurare

8 feb. 2014,, 12:43   Economie
4139 1
Foto : forum.md
Proiectul de reconstrucţie a staţiilor de epurare Dubăsari şi a sistemului de colectare Criuleni a devenit ieri obiectul discuţiilor în cadrul şedinţei coordonatoare a administraţiei oraşului transnistrean.

Potrivit agenţiei „Infotag”, care face referire la pagina web a administrației, pentru a discuta colaborarea părţilor la elaborarea proiectului au venit reprezentantul Ambasadei Germaniei în Republica Moldova, Thomas Weithoener, managerul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale” GIZ, Philipp Johannsen, principalul consultant al GIZ pentru planificare regională, Alexandr Muravski, reprezentanţi ai autorităţilor, specialişti ai direcţiilor şi organizaţiilor de profil ale Transnistriei şi Moldovei.

Participanţii la şedinţă au discutat „paşii concreţi necesari pentru pregătirea bazei tehnice şi economice a proiectului, care apoi va fi înaintat pentru examinare Guvernului Germaniei”.

„Este un proiect foarte voluminos, pentru realizarea căruia Guvernul Germaniei examinează posibilitatea alocării a circa 26-28 milioane de euro”, a comunicat Philipp Johannsen, menţionînd că principalul scop al proiectului constă în îmbunătăţirea situaţiei din domeniul apelor reziduale, care în mod direct afectează ecosistemul din bazinul Nistrului.

Partea transnistreană a declarat despre disponibilitatea „de conlucrare maximă în realizarea proiectului, care are o componentă socială importantă pentru populaţia raionului Dubăsari al RMN şi raioanelor Republicii Moldova, care efectuează curăţarea apelor în Dubăsari”.

În cadrul şedinţei s-a menţionat că Decizia protocolară cu privire la realizarea proiectului, semnată la Kiev în noiembrie 2013, a creat premisele politice necesare pentru realizarea de succes a acestui proiect.

Staţiile de epurare din Dubăsari au fost construite în 1972. La momentul actual capacitatea acestora este depăşită de două ori, dar în ciud faptului că utilajul s-a învechit moral şi fizic, staţiile de epurare mai funcţionează. Actualmente, volumul zilnic pompat al apelor folosite este de circa 4 mii de metri pătrați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?