X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Găgăuzia se pregătește activ de referendum

14 ian. 2014,, 16:55   Societate
5387 0
Foto: gagauzinfo.md
Consiliul Municipal Comrat a aprobat crearea a 11 birouri electorale de pe teritoriul orașului pentru desfășurarea referendumului. Consilierii au menționat că referendumul va avea loc, în pofida faptului că instanța de judecată de la Comrat a declarat organizarea referendumului ca fiind neconstituțională, iar Procuratura Generală a Republicii Moldova a intentat un dosar penal pentru depășirea atribuțiilor și samavolnicie.

Totodată, autoritățile găgăuze sînt chiar dispuse să organizeze colectare de fonduri pentru organizarea pe 2 februarie a două referendumuri. Membrii Consiliului sătesc Cioc-Maidan au susținut în unanimitate această idee, solicitînd conducerii autonomiei să convoace adunarea deputaților de toate nivelele pentru a stabili clar poziția privind desfășurarea referendumului, relatează Gagauzinfo.md.

De referendum se pregătește activ și Ceadîr-Lunga, unde deja a fost constituit un comitet organizatoric și elaborat planul de activități privind organizarea referendumului. Un staff pentru pregătirea celor două referendumuri a fost constituit și în satul Chirsovo.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?