X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Jumătate din deputați au părăsit ședința Parlamentului (VIDEO)

17 dec. 2013,, 16:42   Politică
4558 0
Foto: noi.md
Deputații din fracțiunea Partidului Comuniștilor au părăsit ședința de astăzi a Parlamentului. Ca de fiecare dată, opoziția parlamentară și-a exprimat indignarea față de faptul că majoritatea deputaților din coaliția proeuropeană nu au susținut propunerile PCRM, printre care excluderea politicii fiscale și bugetului de stat pentru 2014, de pe ordinea de zi a ședinței.

La scurt timp și deputatul neafiliat, liderul Partidului „Renaştere-Vozrojdenie”, Vadim Mişin, a anunțat că nici deputații din grupul său nu vor să asiste la aceste fărădelegi care au loc în Parlament și părăsesc ședința. Asta deoarece Comisia economie, buget şi finanţe a amînat din nou analiza proiectului politicii bugetar-fiscale şi a bugetului de stat pentru anul 2014.

Imediat după declarația lui Mișin, și liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a criticat politica fiscală, menționînd că ea necesită modificări.

„Dacă votați această politică fiscală, o să reveniți la ea în primăvară. Deputații socialiști nu pot participa la aceste fărădelegi”, a spus Dodon.

Ulterior socialistul i-a îndemnat pe membrii coaliției de guvernare să numere deputații din sală. Pentru a se întruni numărul necesar de deputați, a fost anunțată o pauză de 10 minute, după care s-a constatat că în sală erau 51 de deputați. Astfel ședința a fost continuată.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?