Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Comisia de profil a Parlamentului a reamînat analiza bugetului pentru anul viitor

17 dec. 2013,, 13:45   Societate
3061 0
Foto: noi.md
Comisia parlamentară pentru economie, buget şi finanţe a amînat din nou analiza proiectului politicii bugetar-fiscale şi a bugetului de stat pentru anul 2014.

Potrivit agenţiei „Infotag”, decizia a fost luată marţi, la şedinţa comisiei, motivul invocat de membrii acesteia fiind nediscutarea proiectelor nici chiar în grupurile de lucru. Liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, a propus retragerea proiectelor de pe ordinea de zi, spunînd: „Nu ne putem grăbi să aprobăm bugetul fără a fi adoptată politica bugetar-fiscală”.

„Pentru a aproba bugetul, trebuie să adoptăm politica bugetar-fiscală, iar pentru adoptarea acesteia trebuie format un grup de lucru în comisie, care să analizeze amendamentele şi să prezinte deputaţilor pentru dezbateri un proiect finalizat. Noi nu avem nici una, nici alta”, a spus Dodon.

Socialistul a subliniat că „cu o asemenea abordare autorităţile vor ajunge în situaţia ca la următoarea sesiune parlamentară proiectele să fie supuse unor modificări cardinale”.

Şeful comisiei, liberalul democrat Veaceslav Ioniţă, le-a propus legislatorilor să formeze ei înşişi grupuri pentru discuţii pe marginea proiectelor, dar această opinie a fost criticată de reprezentanţii opoziţiei şi ai coaliţiei de guvernare.

„Este imposibil aşa ceva. Trebuie să acţionăm în conformitate cu legea şi, odată ce s-a decis formarea grupului de lucru, acesta trebuie constituit”, a declarat liberalul democrat Simion Furdui.

Propunerile ca proiectele să fie excluse de pe ordinea de zi a Parlamentului au fost supuse votului şi susţinute de deputaţii din PSRM, PCRM şi doi parlamentari din PLDM – Simion Furdui şi Iurie Apostolache.

Furdui a afirmat că „pentru ca în parlament să aibă loc discuţii asupra legilor respective, este nevoie de raportul comisiei de profil, dar în situaţia actuală dezbaterile de astăzi sînt sub semnul întrebării, deoarece deputaţii ar putea să nu reuşească să-l pregătească”.

După ce proiectele au fost retrase de pe agendă, deputatul democrat Valeriu Guma a propus ca şedinţa comisiei să fie închisă. Majoritatea deputaţilor au susţinut propunerea.

În prezent, membrii comisiei planifică formarea unui grup de lucru pentru dezbateri cu privire la politica bugetar-fiscală.
Parlamentul a decis să se convoace marţi, la ora 15.00, într-o şedinţă extraordinară, pentru dezbateri privind politica bugetar-fiscală şi bugetul pentru anul 2014.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?