Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Deputați PCRM reacționează dur la acuzațiile lui Recean

25 sep. 2013,, 17:28   Politică
5247 0
Foto: noi.md
Deputații comuniști l-au acuzat pe ministrul afacerilor interne, Dorin Recean, de implicare în acțiuni de intimidare a opoziției, solicitîndu-i demnitarului să fie mai rezervat în declarații. Acuzațiile au fost aduse în cadrul unei conferințe de presă susținute de cinci deputați PCRM, care au fost prezenți în timpul perchezițiilor la domiciliul activistului PCRM, Mihail Amerberg.

După cum transmite Unimedia, deputatul Alexandr Petkov, susține că, prin declarațiile sale, ministrul Recean a confirmat supozițiile de ieri ale PCRM potrivit cărora aceste percheziții nu sînt altceva decît încercări de intimidare a opoziției.

Mai mult, parlamentarii i-au cerut lui Recean să demisioneze din funcție.

„Sîntem fermi pe poziție. Toate acțiunile au fost regizate și înscenate de Plahotniuc, care este adevăratul stăpîn al dlui Recean, și care este susținut de dl Filat. Îi sugerăm dlui Recean să fie mai reținut în acuzații. Noi am intrat în apartamentul colegului nostru de partid, cu acceptul nemijlocit al procurorului Rotaru. Nu a fost nicio presiune și nu am fost împiedicați să o facem. Ceea ce se vehiculează, că mai nu a fost reținut asasinul de la Durlești, nu este decît o comandă politică”, susține Petcov.

Potrivit deputatului comunist, percheziția de ieri a fost o nelegiuire.

Ministrul de interne a chemat deputații comuniști să se abțină de la exercitarea oricăror presiuni asupra poliției și organelor de drept, în contextul în care cei din urmă au fost prezenți în timpul perchezițiilor la domiciliul activistului PCRM, Mihail Amerberg. La rîndul său, Mark Tkaciuk a calificat acțiunea drept una de intimidare a comuniștilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?