X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Leancă și Lazăr riscă să fie trași la răspundere penală

2 sep. 2013,, 17:35   Politică
8964 10
Foto: noi.md
Președintele Partidului Acțiunea Democratică, Mihai Godea, acuză oficialii moldoveni în persoana premierului, Iurie Leancă, și ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, de complicitate la acțiunile de subminare a integrității Republicii Moldova. Acesta a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă că va cere organelor de drept abilitate să examineze acțiunile lui Leancă și Lazăr în legătură cu vizita vicepremierului rus la Chișinău, Dmitri Rogozin, transmite NOI.md.

Mihai Godea a subliniat că Dmitri Rogozin s-a autoinvitat în vizită oficială în Republica Moldova. ”Adevăratul scop al lui Rogozin nu este de a se întîlni cu oficialii de la Chișinău, ci este de a sfida pentru a cîta oară Republica Moldova. Toată lumea înțelege că Rogozin vine pentru a conduce sărbătoarea de la Tiraspol, iar autoritățile de la Chișinău n-au avut, pur și simplu, curajul să-l refuze”, a precizat Godea.

În aceste condiții, liderul PAD îi acuză pe Leancă și Lazăr de facilitarea prezenței lui Rogozin la Chișinău. „Vizita oficială a lui Rogozin la Chișinău nu este decît o pierdere de fum, iar eforturile Republicii Moldova de a mima această vizită nu fac decît să legitimeze prezența lui Rogozin la Tiraspol. Codul Penal al Republicii Moldova sancționează încercările de subminare a integrității teritoriale și complicitatea la aceste inițiative. Vom solicita instituțiilor de drept abilitate să examineze în conformitate cu actuala legislație acțiunile oficialilor moldoveni”, a specificat Godea.

Amintim că vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, se află astăzi în vizită la Chișinău la invitația ministrului Economiei, Valeriu Lazăr.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?