X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

La Praga a început Festivalul European YMCA (FOTO)

5 aug. 2013,, 17:36   Societate
2951 0
Foto: noi.md
Capitala Cehiei întîmpină oaspeții. Ieri, la Praga s-au întrunit circa 5000 de persoane din 57 de țări, pentru a petrece timpul excelent împreună și a se afirma. La Praga a demarat unul dintre cele mai mari evenimente pentru tineret – Festivalul European YMCA.

Însă ploaia torențială și vîntul puternic au dat peste cap programul festivalului. Mii de participanți au fost nevoiți să se ascundă inițial de vremea rea în ospătăria enormă, care a fost amenajată pentru acest eveniment, ulterior trebuind să părăsească teritoriul festivalului în genere. Din fericire, nimeni dintre participanți și voluntari nu au avut de suferit serios.

Vremea rea a pus o dată în plus la încercare participanții festivalului. Tinerii au dat dovadă nu doar de pozitivism și creativitate, dar și de spirit de întreprinzător. Grupul Ten Sing a dat startul unui show de excepție chiar în ospătăria în care s-au ascuns de ploaie toți participanții. Danezii au început să joace rugby, britanicii au pus mina pe chitare și circa 100 de participanți au început să improvizeze ritmuri de dans chiar sub ploaie, în parc. Au dat dovadă de bărbăție și voluntarii din Moldova, care au asigurat securitatea desfășurării festivalului chiar și pe asemenea vreme. Ziua de ieri a demonstrat încă o dată că participanții la Festivalul YMCA iubesc viața și găsesc momente pozitive chiar și în situații mai complicate.

Programul festivalului include sute de seminare și ateliere, competiții sportive, prezentări și expoziții, evoluarea Ten Sing, precum și un concert grandios cu participarea vedetelor din diferite țări. Sloganul celei de-a treia ediții a festivalului este ”Love ti live” (”Iubiți viața”).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?