X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Băncile îi refuză fostului bașcan al UTA Găgăuzia

3 apr. 06:30   Politică
7311 1

Fostul bașcan al UTA Găgăuzia, Irina Vlah, ia în calcul posibilitatea de a participa la viitoarele alegeri prezidențiale din Republica Moldova, însă nu a luat încă o decizie în acest sens.

Ea a declarat despre acest lucru în cadrul talk-show-ului "Без галстуков cu Alexandru Stahurski" de la postul de televiziune N4, transmite Noi.md.

"Încă nu am luat o decizie. Mă gîndesc la o astfel de posibilitate", a menționat ea.

În același timp, Irina Vlah a subliniat că asociația obștească "Platforma Moldova", fondată de ea, a fost înregistrată la Ministerul Justiției, dar deocamdată nu a reușit să-și deschidă un cont bancar.

Irina Vlah a spus că toate băncile la care au fost depuse pînă acum documentele respective au refuzat să deschidă un cont, făcînd trimitere la legea privind spălarea banilor, dar fără a aduce dovezi concrete de încălcare a vreunei norme din lege.


"Apoi mi-au spus: "Da, nu încalci nicio lege, dar Consiliul băncii poate lua o decizie negativă fără să-ți explice de ce te refuzăm". Astfel de decizii au fost luate de mai multe bănci și nici una dintre bănci nu mi-a prezentat exemple concrete de încălcare a vreunei norme de drept", a declarat fostul basarabean al UTA Găgăuzia.

În opinia ei, în spatele refuzului băncilor de a deschide un cont bancar pentru asociația obștească "Platforma Moldova" s-ar putea afla autoritățile țării, care, potrivit Irinei Vlah, încearcă să o eticheteze drept "mîna Moscovei" sau "mîna Kremlinului".

24
3
1
11
35

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?