Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Plahotniuc comentează rezultatele referendumului

20 noi. 2017,, 16:21   Politică
5146 6

Prin votul de ieri, cetățenii le-au dat un răspuns foarte clar socialiștilor, a declarat liderul PDM, Vlad Plahotniuc, cu referire la rezultatele referendumului de revocare a lui Dorin Chirtoacă, notează NOI.md.

Politicianul se arată convins că boicotul anunțat de partidele de dreapta a avut efectul scontat, iar prin aceasta „dreapta a arătat că poate învinge stînga”.

„Mai întîi de toate, trebuie să constatăm că acest referendum nu a fost cîștigat în mod real de nimeni, dar avem o înfrîngere clară a stîngii, în special a socialiștilor, care au încercat să preia forțat Primăria. Or, în realitate, o parte din vină pentru felul în care arată Chișinăul astăzi o are chiar PSRM, care blochează deja de atîta timp activitatea CMC, în diferite feluri. Eu cred că cetățenii le-au dat ieri un răspuns foarte clar socialiștilor, iar boicotul anunțat de partidele de dreapta, inclusiv de PDM, a avut un impact decisiv asupra rezultatului final. Fără să fi planificat asta în mod special, dreapta a arătat că poate învinge stînga, dacă are un interes comun. Eu apreciez rezultatul referendumului de ieri ca pe o înfrîngere usturătoare a stîngii, reprezentată în aceasta situație de PSRM, PCRM și PN, partidele care au îndemnat oamenii să voteze pentru revocarea primarului”, a punctat Vlad Plahotniuc într-un interviu acordat „Ziarului Național”.

Vlad Plahotniuc i-a contrazis pe cei care afirmă că de acum încolo PDM va controla activitatea Primăriei. El a precizat că Guvernul și PDM sînt dispuși să intervină în administrarea treburilor capitalei în cazul în care va le va fi solicitat sprijinul sau în anumite situații de criză.

„În ceea ce privește situația de mai departe, trebuie să înțelegem că, din păcate, controlul în CMC continuă să fie deținut de PL și PSRM, deci nu se pune problema ca PDM să poată controla activitatea Primăriei Chișinău. Însă PDM, prin intermediul guvernării centrale, ar putea să ajute Primăria, indiferent cine o conduce, că avem interimat sau nu, cîtă vreme cei de la Primărie vor veni cu proiecte concrete care să aducă rezultate pentru cetățeni. Am spus că, indiferent cine e primar, dacă vine cu un plan concret de rezolvare a problemelor, vom ajuta și, evident, dacă va fi solicitat sprijinul Guvernului sau al PDM, fiindcă nu ne putem implica fără sa fim solicitați în acest sens, poate doar dacă apar situații de criză”, a conchis Plahotniuc.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?