Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

RM a participat la Reuniunea Grupului de la Vişegrad şi Parteneriatului Estic

1 sep. 2017,, 10:21   Politică
2377 2

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Daniela Morari, a reprezentat ieri Republica Moldova la reuniunea de lucru a miniştrilor Afacerilor Externe din ţările Grupului de la Vişegrad (V4) şi din statele Parteneriatului Estic (PaE), care a avut loc la Budapesta, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

Evenimentul s-a desfășurat cu participarea Comisarului European pentru Politica Europeană de Vecinătate și negocierile de extindere, Johannes Hahn, a Serviciului European pentru Acţiune Externă şi a preşedinţiei estoniene a Consiliului European.

În cursul discuţiilor a fost acordată atenţie obiectivelor prioritare ale PaE înaintea Summit-ului din noiembrie şi perspectivelor de aprofundare a relaţiilor cu Uniunea Europeană în următorii ani. Pe lîngă prioritățile sectoriale identificate în cadrul celor 20 de obiective ale PaE pînă în 2020, a fost reiterată necesitatea unei abordări vizionare a perspectivelor politice și aspirațiilor de integrare europeană ale statelor PaE, în special ale celor 3 state asociate cu Uniunea Europeană.

De asemenea, a fost pus accent pe conferirea unei mai mari vizibilități activităților PaE și plasarea în prim plan a acțiunilor care au un impact mai mare la nivelul cetățenilor.

Separat, au fost abordate subiecte referitoare la dezvoltarea cooperării în sectorul energetic.

La conferinţa de presă, viceministrul Daniela Morari a remarcat importanţa formatului de colaborare V4 + PaE pentru reuşita eforturilor de integrare europeană a Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?