Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Moldova va participa la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din cadrul Parteneriatului Estic

7 dec. 2023,, 19:15   Politică
2383 0

Pe 11 decembrie, la Bruxelles, va avea loc reuniunea miniștrilor de externe ai țărilor Parteneriatului Estic - Moldova, Ucraina, Armenia, Azerbaidjan și Georgia.

Acest lucru se menționează într-un comunicat al serviciului de presă al Consiliului UE, scrie "Европейская правда".

Întrevederea, prezidată de șeful diplomației UE, Josep Borrell, va reuni miniștrii de externe ai țărilor UE și omologii lor din cinci dintre cele șase țări ale Parteneriatului Estic. Belarus, care este de asemenea membru al Parteneriatului Estic, nu va fi reprezentat.

La reuniune va participa și Comisarul european pentru extindere și vecinătate, Oliver Varhelyi. Întrevederea va începe la ora 18:00, ora Bruxelles-ului, după încheierea ședinței din decembrie a Consiliului Afaceri Externe al UE.

"Miniștrii vor face un schimb de opinii cu privire la Parteneriatul estic, vor rezuma realizările acestuia și vor identifica recomandări concrete privind viitorul acestei politici", se arată în comunicat.


În cadrul reuniunii, miniștrii vor discuta despre modul în care Parteneriatul estic poate continua să răspundă nevoilor statelor membre și ale țărilor partenere, care ar trebui să fie principalele priorități pentru activitatea comună în 2024, cum să accelereze punerea în aplicare a Planului economic și de investiții al Parteneriatului estic și cum să consolideze cooperarea cu regiuni precum Asia Centrală și Balcanii de Vest, precum și despre sinergiile cu alte politici regionale, cum ar fi Sinergia Mării Negre.

Reuniunea va avea loc în ajunul summitului la nivel înalt al liderilor UE din 14-15 decembrie, în cadrul căreia aceștia vor examina decizia de a începe negocierile de aderare cu Ucraina și Moldova și de a acorda statutul de candidat Georgiei.

7
0
1
0
25

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?